grote-hand-met-app

Q-tasc ontwikkelt trainings-app!

Als trainer hoop je dat je cursisten veel opsteken van je training. Je hebt er tenslotte energie in gestoken en ook de cursisten hebben er tijd voor gemaakt. Bovendien zijn goede recensies belangrijk om nieuwe deelnemers te interesseren. Uit onderzoek blijkt dat cursisten al na één dag 70% van de informatie van een standaard cursus zijn vergeten. Q-tasc heeft samen met de Kleef trainingen een trainings-app ontwikkelt.

Blended learning

Het begint natuurlijk met een goede opbouw van de training. Verstand hebben van de leerstof is niet genoeg voor een trainer. Gebruik maken van een educatief model zoals bijvoorbeeld het NLP trainingsformat is een eerste vereiste. Daarnaast kun je de effectiviteit van je training flink verhogen met blended learning. Blended learning is een mix, een blend, van leervormen die je kunt aanbieden om de leerprestaties te verhogen. Vaak is het ook een mix van traditioneel en online onderwijs. Door te kiezen voor diverse leervormen kunnen je cursisten effectiever leren, waardoor er meer informatie bij hen ‘blijft hangen’. Voor de meeste cursisten geldt dat het effect van leren groter is als ze de leerstof direct kunnen toepassen in de praktijk. Met blended learning kan dit allemaal.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van een actieve klassikale training met een VCT (Virtual Classroom Training), een e-learning en een coaching met een 360-graden feedback. Uiteraard zijn er nog veel meer opties mogelijk, zoals game based learning, een seminar, memo-trainen, reflectie en een intervisie. Door de juiste combinatie te maken creëer je het beste leer effect.

“Kennis is het persoonlijke vermogen dat iemand in staat stelt om juist te handelen. Het is een product van informatie, ervaring, vaardigheden en attitude waarover een persoon op een bepaald moment beschikt”.

Beter onthouden met de Mixed Learning app

Q-tasc heeft samen met de Kleef trainingen de Mixed Learning App ontwikkeld, een enorm handig hulpmiddel voor trainers en cursisten bij onder andere blended learning.

De app is eenvoudig te downloaden op een smartphone en is op verschillende momenten in te zetten. Voor de start van de training kun je je cursisten al informatie sturen over het onderwerp. Doordat de cursisten zich met deze vorm van pre-teaching thuis al kunnen voorbereiden, blijft er tijdens de training meer tijd over om aan de slag te gaan met de toepassing in de praktijk. Daarnaast is de app in te zetten als begeleiding tijdens de klassikale training. Je kunt er belangrijke leerstof in opnemen en het programma van de cursusdag. Met een digitale quiz kunnen de deelnemers testen hoe goed ze de leerstof beheersen. Bovendien krijgen ze uitleg bij de antwoorden.
De app kan ook de voortgang van de cursisten bijhouden. Dit is voor zowel de trainer als de cursist te zien. Een ander handig onderdeel van de app is dat het als naslagwerk kan worden gebruikt op de werkvloer, de geleerde stof is immers altijd bij de hand. En ook stelt het je als trainer in de gelegenheid om after teach-opdrachten te geven aan de deelnemers. Met deze opdrachten houd je ook na de training direct contact met de cursist. De Q-tasc Mixed Learning App maakt trainen niet alleen leuker, maar ook effectiever.

Q-tasc, praktisch een stap verder!

Kennis app