privacywetgeving

Jazeker! De nieuwe privacywetgeving.

We kunnen er niet omheen, de nieuwe privacywetgeving! Ieder mens is uniek en heeft recht op privacy. Ieder bedrijf verzamelt gegevens van klanten, personeel en misschien wel bezoekers (denk aan veiligheid). Zelfs ik als zzp’er heb informatie van mijn klanten die onder de nieuwe privacywetgeving valt. Deze twee gaan niet samen en daarom heeft de Europese unie de privacywetgeving aangepast.

En nu? Moeten we hier iets mee? Jazeker.

Om te voorkomen dat je vanaf 25 mei in overtreding bent, zul je moeten zorgen dat je inzichtelijk hebt welke informatie je van je klanten beheert. Dit gaat zelfs zover dat je moet weten welk van de 5 soorten cookies je op je website bewaart!

Vervolgens zal je maatregelen moeten nemen. Bovendien moet personeel dat met klanten gegevens te maken heeft op de hoogte moeten zijn van wat ze wel en wat ze niet mogen.

Ik kreeg vorige week de vraag of ik als coach hier iets mee kan. Ik ben daarom bezig geweest om me te verdiepen in de impact van deze wetgeving en heb gezien dat de wet zelf niet de enige grote uitdaging is, een gedegen analyse binnen je bedrijf om inzicht te krijgen is de andere uitdaging. Een zeker niet te onderschatten uitdaging.

privacywetgeving

Ter info:

De ‘Wet bescherming persoonsgegevens’ (Wbp) vervalt en daarvoor in de plaats komt de AVG. De Europese naam van deze nieuwe wet is General Protection Data Regulation (afgekort GPDR), de Nederlandse naam is Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

#AVG #GPDR #privacyregulations #cookies #JeKanMaarBeterVoorbereidZijn

https://www.linkedin.com/pulse/jazeker-de-nieuwe-privacywetgeving-tammo-witmondt/?published=t