Gedragsverandering & DiSC®

De mens is één van de 3 pijlers in organisaties. Daarom zijn persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling van groot belang voor elke organisatie. Wij trainen om die reden op kennis, vaardigheden ėn op gedrag. Om gedrag inzichtelijk te maken, maken wij onder andere gebruik van DiSC analyse-tools ter verbetering.

DiSC is in te zetten voor persoonlijke groei en voor team-analyses o.b.v. Patrick Lencioni’s 5 disfuntions of a team.

Wat is DiSC?

De DiSC analyse is een online tool die de stijl van voorkeursgedrag identificeert. Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld de DiSC instrumenten om meer over zichzelf en anderen te leren. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

DiSC staat voor de afkorting van de woorden Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus. Het DiSC® model is gebaseerd op onderzoek van William Moulton Marston (1893-1947). Marston deed onderzoek naar “normale mensen” in hun omgeving of in specifieke situaties. Hij heeft zijn bevindingen beschreven in zijn boek ‘Emotions of normal people’ (1928).

Bij een DiSC® profiel zijn er geen juiste of onjuiste antwoorden en er bestaat geen goed of slecht profiel.

 

Waarom DiSC gebruiken?

Het DiSC® model geeft een uitgebreide beschrijving van gedrag dat u gemakkelijk bij anderen kunt herkennen. U leert dus niet alleen uw eigen gedrag beter te begrijpen maar kunt ook meer begrip opbrengen voor het gedrag van de mensen om u heen. Hiermee kunnen teams beter gaan functioneren, de sfeer verbetert en er kan effectiever gewerkt worden. Dus wordt u geholpen om:

– uw eigen gedrag beter te begrijpen
– te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen
– communicatie effectiever te laten verlopen
– diversiteit te waarderen
– individuele en teamprestaties te verbeteren
– conflicten te verminderen.

DiSC is niet bedoeld om mensen te labelen of in een hokje te plaatsen. Het is een manier om de behoefte van de mensen om ons heen te leren begrijpen.

DiSC® wordt onder andere toegepast bij coaching, persoonlijke ontwikkeling, re- integratie, teambuilding, veranderingsprocessen, werving en selectie en om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie, conflict hantering, mediation, samenwerken, verkoop, leiding geven, visie ontwikkelen en begeleiden en implementeren van verandering.

Met DiSC naar de praktijk.

DiSC is dus handig om persoonlijke verbeteringen te creëren en teamprestatie’s te verhogen. Hoe dit het beste toegepast kan worden is afhankelijk van uw doel.
• Wilt u alleen een persoonlijkheidsanalyse? Dan is het maken van de DiSC® vragen via onze online tool samen met daarop volgend het terugkoppel gesprek voldoende. Wilt u meer? Dan is bijvoorbeeld coaching een optie.
• Wilt u een teamanalyse? Dat kan ook. Het team beantwoord ieder voor zich de vragen via de officiële online tool. Vervolgens komt er per persoon een rapportage uit en een team analyse. Daarop volgend wordt er een vooraf afgesproken programma doorgelopen zoals bijvoorbeeld coaching, training of persoonlijke begeleiding.
• Heeft u liever dat uw medewerkers getraind worden? DiSC® gebruiken wij graag in bestaande trainingen. Hierdoor krijgen medewerkers nog meer handvatten om hun geleerde stof in de praktijk te brengen.
• Heeft u andere wensen? Het complete programma van Q-tasc is breed en gericht op de ontwikkeling van de mens. Hierbij kijken we continue of er nieuwe inzichten zijn en gebruiken bestaande bewezen methoden om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

 

DiSC certified trainer

Wilt u een persoonlijk advies over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor een advies op maat.

 

Tijd voor een afspraak
Op-de-koffie
Contact informatie

Telefoonnummers:
Kantoor: 036-8444 788
Tammo Witmondt: 06-53156863

Algemene voorwaarden