Koningin Maxima opent Almere on Stage

On stage logo Almere 2015 Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 5 februari 2015 het beroepenfeest van Almere On Stage voor VMBO leerlingen in het Topsportcentrum in Almere-Poort. Zij zal ook in gesprek gaan met leerlingen en beroepsbeoefenaren gedurende het evenement. In 2012 bezocht zij ook Westland On Stage.
 
Zo’n 1.300 Almeerse VMBO leerlingen van 9 verschillende scholen en 300 beroepsbeoefenaren uit het lokale bedrijfsleven gaan met elkaar in gesprek over de inhoud en dagelijkse praktijk van hun beroep. Het doel is de VMBO leerlingen te ondersteunen bij het maken van een meer bewuste beroepskeuze, waardoor vroegtijdig schooluitval voorkomen kan worden. De organisatie wil met het concept On Stage het studiekeuze-proces van VMBO jongeren beter faciliteren door ze in een vroeg stadium te informeren over allerlei beroepen en kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Naast het uitwisselen van informatie tijdens het beroepenfeest op 5 februari 2015, worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 17 februari. Tijdens deze dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij beroepsbeoefenaren. On Stage wordt in meerdere gemeenten in Nederland georganiseerd.

Q-tasc ondersteund als maatschappelijk betrokken onderneming Almere On Stage bij de organisatie en bij de werving van beroepsbeoefenaren en feliciteerd Almere On Stage met de komst van Konining Maxima op het beroepenfeest.

Voor het volledige bericht, bezoek de Almere On Stage website.